Duża miska z trzciny cukrowej o pojemności 680 mililitrów.
Może też pełnić funkcję głębokiego talerza.
Średnica górnego rantu: 19cm
Wysokość: 4cm
Jest idelana do nałożenia dużej porcji zupy, bigosu lub fasolki po bretoństku.
Ma dużą średnicę, więc bardzo efektownie wyglądają w niej wszelkiego rodzaju sałatki.
Została wykonana z bagassy, czyli pozostałości po tłoczeniu trzciny cukrowej. Doskonale zastępuje popularne flaczarki z plastiku. Dodatkowo ma nad nimi wiele przewag.
Można jej używać do serwowania dań gorących i zimnych.
Jej ścianki są sztywne i stabilne. Nie nasiąka tłuszczem i nie chłonie wilgoci (do 12 godzin). Nawet gorące danie może być doniesione na restauracyjny stolik bez obawy o wiotczenie naczynia.
Miski są neutralne pod względem przenikania smaku i zapachu. Możesz być więc spokojny o niezmienność walorów smakowych nałożonego do niej dania.
W razie potrzeby można w niej podgrzewać dania w mikrofalówce lub przechowywać dania w lodówce.
Jest przeznaczona do kontaktu z żywnością i biodegradowalna - zniknie ze środowiska maksymalnie w 6 miesięcy, a w sprzyjających warunkach nawet w 2 miesiące.
Dla kogo?
- dla osób świadomych zagrożenia płynącego z używania plastikowych naczyń
- dla tych, co chcą zachwycić klientów swoją proekologiczną postawą
- dla tych, którzy chcą zmieniać świat
Gdzie używać? Wszędzie! :)
- podczas firmowych eventów
- podczas biznesowych spotkań
- w restauracjach i barach szybkiej obsługi
- podczas grilla ze znajomymi
- na rodzinnej imprezie
- na dziecięcym przyjęciu jako pojemnik na owoce, przekąski lub słodycze