Każdy cukiernik doskonale wie, ile trudu i pracy wkładane jest w pieczenie ciast i innych słodkości. Dlatego właśnie tak ważne jest odpowiednie zabezpieczenie słodkiego wypieku i zadbanie, by cała ta praca nie poszła na marne. Wybrane przez Ciebie opakowanie nie może być jednak przypadkowe - pamiętaj, że świadczy ono o Twojej marce. Najlepszym wyborem będą ekologiczne i estetyczne pudełka na ciasta, które zarówno zabezpieczą Twoje wypieki, jak i zadbają o wizerunek Twojej firmy. Dowiedz się więcej.
Aktualnie coraz więcej firm podejmuje świadome decyzje przy zakupie naczyń przeznaczonych do serwowania różnego rodzaju jedzenia oraz dań na wynos. Zamiast plastiku sięgamy po tekturę, trzcinę oraz inne biodegradowalne materiały. Z uwagi na szeroki wybór materiałów, kształtów czy wielkości każdy jest w stanie dobrać odpowiednie opakowanie do rodzaju dania na wynos, z uwzględnieniem jego serwowania czy określonej sytuacji.
Lody, zimne desery, gofry z bitą śmietaną i słodkimi dodatkami to nieodłączny element naszych przekąsek podczas ciepłych, wakacyjnych dni. Innym popularnym daniem są frytki. Kupujemy je zwiedzając duże miasta, odpoczywając na nadmorskim deptaku lub relaksując się w ośrodkach wypoczynkowych nad jeziorami.
Z roku na rok imprezy plenerowe cieszą się coraz większą popularnością. W branży pojawiają się nowe trendy, a wraz z nimi ciekawe i atrakcyjne alternatywy dla bardzo dobrze znanych, ale mało ekologicznych rozwiązań. Obejmuje to niezbędne wyposażenie każdego wydarzenia w plenerze, takiego jak jednorazowa zastawa obiadowa czy dekoracje, które doczekały się własnych biodegradowalnych zamienników. Prezentujemy kilka przydatnych wskazówek, dzięki którym zorganizujesz udaną, a jednocześnie przyjazną dla środowiska imprezę na świeżym powietrzu.
Wiele osób nie zwraca uwagi na jednorazowe opakowania i pojemniki – w końcu są one w naszych dłoniach tylko przez chwilę. Niezależnie, czy zbieramy jedzenie na wynos z naszej ulubionej restauracji, kupujemy lody w kubeczku czy też zbaczamy z trasy po to, aby kupić kawę do samochodu i jechać dalej – po spożyciu od razu zawsze wyrzucamy wszystkie serwetki, kubeczki, talerzyki oraz torby.
Od kilku dni mamy już wiosnę.
Jak co roku wizja pięknej, słonecznej pogody motywuje nas do zdrowego odżywiania i zwiększenia ilości warzyw w diecie.
W tym wpisie podpowiemy Wam, jakich opakowań i naczyń jednorazowych można używać do serwowania sałatek w Waszych restauracjach.
„Małe czyny, które robisz, są lepsze, niż wielkie, które planujesz.”
A co gdyby trochę zmodyfikować to słynne zdanie G. Marshalla? Zaplanować małe zmiany i krok po kroku wdrażać je w życie? Zobaczcie 10 pomysłów na łatwe do zrealizowania, proekologiczne postanowienia noworoczne.
Tylko 4 składniki: woda, mąka, jajka i sól.
Ich połączenie daje wspaniałą bazę do wprost nieskończonej ilości dań.
Poznajcie bohatera dzisiejszego wpisu – Makaron i jego różne włoskie odmiany!