Aktualnie coraz więcej firm podejmuje świadome decyzje przy zakupie naczyń przeznaczonych do serwowania różnego rodzaju jedzenia oraz dań na wynos. Zamiast plastiku sięgamy po tekturę, trzcinę oraz inne biodegradowalne materiały. Z uwagi na szeroki wybór materiałów, kształtów czy wielkości każdy jest w stanie dobrać odpowiednie opakowanie do rodzaju dania na wynos, z uwzględnieniem jego serwowania czy określonej sytuacji.
Pudełka to nieodłączny element wszystkich punktów gastronomicznych, serwujących swoje potrawy na dowóz oraz przeznaczone do zabrania ze sobą. Obejmuje to takie lokale jak restauracje fast oraz slow food, bary, kawiarnie, pizzerie itp.
Opakowania do dań na wynos sprawdzają się do takich potraw, jak:
- obiady
- zupy
- burgery
- dania kuchni chińskiej
- tortille i wrapy
- zapiekanki
- sałatki
Co więcej, opakowania do dań na wynos z trzciny są szczególnie praktyczne, ponieważ doskonale nadają się do zabierania do domu jedzenia po imprezie odbywającej się w lokalu. Dzięki temu zarówno w przypadku większych, jak i mniejszych imprez i wydarzeń, takich jak wesela, chrzciny czy urodziny, jedzenie nie zmarnuje się, tylko trafi do gości. To także odpowiednie rozwiązanie dla gości restauracji, którzy nie zjedli całej zamówionej porcji jedzenia i życzą sobie, by zabrać niezjedzoną potrawę do domu.
Ekologiczne pojemniczki na jedzenie wykonane z wysokiej jakości materiału produkowanego z trzciny są bardzo trwałe i wytrzymałe. Nie wilgotnieją i nie deformują się pod wpływem wilgoci czy ciepła. Ponadto, bardzo dobrze trzymają ciepło, dzięki temu możesz mieć pewność, że do Twojego Klienta trafi nie tylko bardzo smaczne, ale i ciepłe danie.
Warto dodać, że dzięki wysokiej jakości wykonaniu trzcinowe opakowania z powodzeniem wybierane są nawet do najbardziej wymagających lokali gastronomicznych. Pudełka z trzciny są bardzo atrakcyjne wizualnie. Natomiast z uwagi na szeroki wybór pojemności nawet najbardziej wymagający szef kuchni może zaserwować każdą potrawę w estetyczny sposób, również na dowóz.