Ekologiczny pojemnik z trzciny cukrowej na burgera oraz sałatki.
Pomieści też porcję frytek, pierogów lub nuggetsów.
Wymiary
podstawa: 14 x 14,5cm.
wysokość po zamknięciu: 8cm.
Opakowania na wynos z trzciny cukrowej doskonale zastępują pudełka ze styropianu i plastiku.
Są odpowiednie do dań gorących, oleistych i z sosami. Nie nasiąkają wilgocią ani tłuszczem.
Długo utrzymują temperaturę dań, a potrawy nie zmieniają smaku ani zapachu.
W razie potrzeby można w nich podgrzewać dania w kuchenkach mikrofalowych (do 5min w 100st. Celsjusza).
Najczęsciej używane są przez firmy cateringowe, restauracje i bary oferujące dania na wynos oraz typu “fast food”.
Zaletą opakowań z trzciny jest ich biodegradowalność. Wyrzucone do biośmieci, śmieci papierowych lub na kompost rozkładają się maksymalnie w 6 miesięcy.
Wyprodukowano je zgodnie z europejską normą EN 13432, co oznacza, że:
- co najmniej 90% opakowania ulegnie biodegradacji w przeciągu 6 miesięcy kompostowania
- opakowanie nie ma szkodliwego wpływu ani na jakość kompostu, ani na sam proces kompostowania