Biodegradowalny pojemniczek z trzciny cukrowej na sosy i dipy.
Pojemność: około 50 ml (60ml do krawędzi pojemnika)
Ilość w opakowaniu - 50 sztuk
Wymiary:
średnica: 63mm
wysokość:
Materiał: trzcina cukrowa
Te ekologiczne pojemniczki do sosów i dressingów są doskonałym zamiennikiem dla plastikowych miseczek.
Przeznaczone są pizzerii, food trucków, barów z ogródkami oraz wszelkich punktów gastronomicznych, gdzie do potraw dodaje się sosy i dipy.
W tych pojemniczkach można też podawać np. masełko do potraw z grilla lub używać ich jako pojemniczki podczas degustacji potraw.
Miseczki na sosy są też doskonałe do nalania sosu sojowego lub zaserwowania dodatków do sushi - np imbiru.
W naszym sklepie znajdziesz również dedykowane pokrywki. Wieczka zapobiegają wylaniu się zawartości, ułatwiają transport oraz przechowywanie sosów w lodówce.
Wyrzucony do biośmieci, śmieci papierowych lub na kompost rozkłada się maksymalnie w 6 miesięcy.
Przeznaczony do kontaktu z żywnością.
Wyprodukowany zgodnie z europejską normą EN 13432, co oznacza, że:
- co najmniej 90% opakowania ulegnie biodegradacji w przeciągu 6 miesięcy kompostowania
- opakowanie nie ma szkodliwego wpływu ani na jakość kompostu, ani na sam proces kompostowania