Talerze z trzciny cukrowej
Jednorazowy, ekologiczny talerz z trzciny cukrowej.
✅średnica: 23cm
✅wysokość: 1,96 cm
✅Materiał: 100% trzcina cukrowa
✅Zastosowanie: zimne i gorące posiłki
✅bardzo sztywne
✅min. temperatura: -15°C; max. temperatura: 220°C
Przechowywanie: suche pomieszczenie, temperatura pokojowa, nie dopuszczać do zawilgocenia.
Można używać do podgrzewania w piekarnikach i kuchenkach mikrofalowych
Czym jestem?
Ekologicznym, jednorazowym talerzem z trzciny cukrowej.
Zrobiono mnie z bagassy, czyli pozostałości po tłoczeniu trzciny cukrowej.
Stanowię doskonałą alternatywę dla plastiku i styropianu.
Talerze w moim rozmiarze idealnie nadają się do serwowania średniej welkości dań obiadowych.
Możesz mnie też użyć jako podstawki pod miski 350 lub 500ml - nałożysz wtedy na mnie dodatki, np. kromki chleba.
Moje cechy!
- jestem okrągły - moja średnica to 23cm.
- opakowanie zawiera 50szt.
- jestem przeznaczony do kontaktu z żywnością
- jestem sztywny i stabilny - nie uginam się pod wpływem nałożonego posiłku
- nie nasiąkam tłuszczem, nie chłonę wilgoci (do 12 godzin)
- nałożone na mnie potrawy nie zmieniają ani smaku, ani zapachu
- nadaję się do serwowania i zimnych, i gorących posiłków
- można mnie używać do podgrzewania jedzenia w mikrofalówce
- jestem biodegradowalny – zniknę ze środowiska maksymalnie w 6 miesięcy, a w sprzyjających warunkach nawet w 2 miesiące
- posiadam certyfikat kompostowalności – oznacza to, że możesz wyrzucić mnie na kompost lub do odpadów BIO; zamienię się w hummus wykorzystywany w ogrodnictwie
Gdzie używać? Wszędzie! :)
- podczas firmowych eventów
- podczas biznesowych spotkań
- w restauracjach i barach szybkiej obsługi
- podczas grilla ze znajomymi
- na rodzinnej imprezie
- na dziecięcym przyjęciu
Dla kogo?
- dla osób świadomych zagrożenia płynącego z używania plastikowych naczyń
- dla tych, co chcą zachwycić klientów swoją proekologiczną postawą
- dla tych, którzy chcą zmieniać świat