Patyczki mają atest 'do kontaktu z żywnością'.
W ostatnich latach olbrzymią popularność zyskały ręcznie lepione dekoracje tortów. Są zrobione z masy cukrowej lub marcepanowej, a ich wykonanie wymaga dużych nakładów czasu.
Jeśli chcesz samodzielnie upiec solenizantowi urodzinowe ciasto, a następnie efektownie je przyozdobić wykorzystaj nasze pomysły.
Do przełożenia tortu użyj masy z kremu ze słodkiej śmietanki i serka mascarpone.
Natomiast na jego wierzchu możesz umieścić:
- ciasteczka - makaroniki lub oreo
- cukierki - np. lentilki
- draże typu jelly belly
- świeże owoce z miętą
- połówki orzechów włoskich z ćwiartkami fig
Na koniec użyj złotego toppera z cyfrą 30.
Wydruk ozdoby na lustrzanym papierze sprawi, że odbijające się w nim światło świeczek zachwyci solenizanta i niejednego gościa.