Jak zapakować burgera na wynos?

13.10.20

Prowadzisz restaurację? Masz swojego Food Trucka?

Serwujesz Klientom to jedno z najpopularniejszych dań Fast Food?

Wiesz jak przyrządzić hamburgera, fischburgera, vegeburgera. Zapach Twoich burgerów przyciąga Klientów już z daleka, a ich smak powoduje, że zostają z Tobą na dłużej.

Jesteś specjalistą od burgerów! 

My natomiast jesteśmy specjalistami od opakowań!

Poznaj tekturowe tacki i opakowania na burgery, jakie możesz kupić w naszym sklepie.

Papierowe koperty – rozwiązanie ekonomiczne 

Papierowe koperty są jednym z najpopularniejszych sposobów na podawanie burgerów. Mają atrakcyjne nadruki lub są w modnym brązowym kolorze. Torebki sklejone są z dwóch stron i pozwalają na szybkie i sprawne wsunięcie w nie burgera. Ten rodzaj opakowań jest też bardzo ekonomiczny – koperty są niedrogim rozwiązaniem pozwalającym na estetyczne i higieniczne serwowanie dania.

Tekturowe tacki do burgerów z frytkami 

Jeśli Twoi Klienci zdecydują się na posiłek w lokalu, burgery możesz zaserwować na estetycznych, tekturowych tackach z rantem. Występują w wielu rozmiarach, są kwadratowe i prostokątne, z nadrukami i bez. Są lekkie i łatwe w przechowywaniu – włożone jedne w drugie zajmują mało miejsca. Ich niewątpliwą zaletą jest fakt, że obok burgerów możesz podać frytki, ziemniaczane łódeczki czy zdrową sałatkę. Brązowe tacki z tektury są też często używane podczas wszelkiego rodzaju Zlotów Food Trucków. Klienci doceniają fakt, że są poręczne i podane na nich burgery można bezpiecznie donieść do stolików.

Coraz większą popularnością cieszy się sprzedaż burgerów na wynos. Jednocześnie rosnąca świadomość dotycząca ochrony środowiska sprawia, że rezygnuje się z opakowań ze styropianu. Czym je zastąpić?

Tekturowe pudełka – ekologiczne pakowanie burgerów na wynos

Warto w tym wypadku używać lekkich, ale jednocześnie sztywnych, tekturowych opakowań. Te niezwykle estetyczne pudełka są produktem biodegradowalnym - łatwo je poddać recyclingowi i zmniejszyć ilość śmieci, jakie pozostawiamy na naszej Planecie. Serwowanie posiłków w opakowaniach przyjaznych środowisku wpływa bardzo korzystnie na postrzeganie lokalu przez Klientów. Opakowania tekturowe sprawiają też, że burgery długo utrzymują ciepło i możesz dostarczyć je Klientowi we właściwej temperaturze. Tekturowe pudełka są szczelne i posiadają praktyczne zamknięcia, zapobiegające ich samoistnemu otwarciu.

Pudełka z trzciny cukrowej - sztywne i bardzo odporne

Innym ekologicznym rozwiązaniem jest pakowanie burgerów w boxy z trzciny cukrowej. Pudełka te są sztywniejsze od tekturowych i na czas transportu można je ustawiać piętrowo. Niestety to rozwiązanie ma też swoje wady – pudełka z włókien trzcinowych są droższe od tekturowych. Warto jednak używać ich, kiedy dostarczasz dużą partię burgerów na większe odległości.

Jak jeść burgera, by się nie rozpadł?

Kto choć raz w życiu jadł burgera, wie, jak ciężko utrzymać jego zawartość w ryzach. Pękająca bułka, wypływający sos, wypadające dodatki…

Z pomocą przychodzą patyczki do burgerów - ozdobne typu ‘golf’ oraz tradycyjne patyczki z bambusa. Możesz nimi spiąć samą bułkę lub na czas dostawy przebić opakowanie wraz z bułką długimi patyczkami.

Poszukujesz opakowań do innych dań na wynos?

Zapraszamy do lektury artykułu: W co pakować jedzenie na wynos?

-10% na pierwsze zakupy

Zapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o rabatach, ofertach specjalnych i promocjach jako pierwszy!