Miseczki z trzciny cukrowej mają sztywne i stabilne ścianki.
W przeciwieństwie do plastikowych flaczarek nie nagrzewają się i nie uginają, dzięki czemu trzymanie miseczki, jej przenoszenie oraz spożywanie posiłku jest bardzo komfortowe.
Te miseczki są najczęsciej używane do serwowania zup, gulaszy oraz sałatek (również owocowych). Możesz jej także użyć jako miseczki śniadaniowej - na owsianki, mussli i granole.
Jako podstawy do nich możesz użyć talerzy o średnicy 23cm i położyć na nich dodatki, np. kromki chleba.
Produkty z trzciny cukrowej nie nasiąkają tłuszczem i nie chłoną wilgoci (do 12 godzin), a nałożone na nie potrawy nie zmieniają ani smaku, ani zapachu.
W razie potrzeby, na naczyniach z trzciny cukrowej możesz podgrzewać produkty w piekarniku i kuchence mikrofalowej.
Miseczki o pojemności 500ml są absolutnym hitem:
➡️ podczas firmowych eventów
➡️ w restauracjach i barach szybkiej obsługi
➡️ w punktach gastronomicznych - na polach biwakowych i campingowych
➡️ jako naczynia jednorazowe w stołówkach szkolnych i zakładach pracy
➡️ w salach zabaw i parkach rozrywki
➡️ podczas spotkań towarzyskich na świeżym powietrzu
Naczynia z trzciny cukrowej wykonano z bagassy, czyli pozostałości po tłoczeniu trzciny cukrowej. Jest to więc produkt w pełni ekologiczny. Począwszy od wykorzystania już istniejącego surowca po proces rozkładu - te miseczki są w pełni biodegradowalne (norma EN 13432)