Deserowe talerze z trzciny cukrowej
materiał: trzcina cukrowa (bagassa)
średnica: 17cm
kolor: biały
ilość: 50szt.
Dlaczego wybrać talerze z trzciny cukrowej?
Są ekologicze. Zrobiono je z bagassy, czyli pozostałości po tłoczeniu trzciny cukrowej.
Więcej informacji o bagassie znajdziesz tu - klik
Moje cechy!
- jestem okrągły - moja średnica to 17cm.
- jestem przeznaczony do kontaktu z żywnością
- jestem sztywny i stabilny - nie uginam się pod wpływem nałożonego posiłku
- nie nasiąkam tłuszczem, nie chłonę wilgoci (do 12 godzin)
- nałożone na mnie potrawy nie zmieniają ani smaku, ani zapachu
- nadaję się do serwowania i zimnych, i gorących posiłków
- można mnie używać do podgrzewania jedzenia w mikrofalówce
- jestem biodegradowalny – zniknę ze środowiska maksymalnie w 6 miesięcy, a w sprzyjających warunkach nawet w 2 miesiące
- posiadam certyfikat kompostowalności – oznacza to, że możesz wyrzucić mnie na kompost lub do odpadów BIO; zamienię się w hummus wykorzystywany w ogrodnictwie
Dla kogo?
- dla osób świadomych zagrożenia płynącego z używania plastikowych naczyń
- dla tych, co chcą zachwycić klientów swoją proekologiczną postawą
- dla tych, którzy chcą zmieniać świat
Gdzie używać? Wszędzie! :)
- podczas firmowych eventów
- podczas biznesowych spotkań
- w restauracjach i barach szybkiej obsługi
- podczas grilla ze znajomymi
- na rodzinnej imprezie
- na dziecięcym przyjęciu