Trzykomorowe talerze z trzciny cukrowej
materiał: trzcina cukrowa (bagassa)
średnica: 26cm
kolor: biały
ilość: 50szt.
trzykomorowy
Czym jestem?
Ekologicznym, jednorazowym talerzem z trzciny cukrowej z 3 komorami.
Zrobiono mnie z bagassy, czyli pozostałości po tłoczeniu trzciny cukrowej.
Więcej o bagassie przeczytasz tu - klik.
Jestem alternatywą dla szkodliwych talerzy z plastiku.
Jestem podzielony na 3 komory - wszytsko po to, by posiłek wyglądał jeszcze estetyczniej :)
Moje cechy!
- jestem duży i okrągły - moja średnica to 26cm.
- opakowanie zawiera 50szt.
- jestem przeznaczony do kontaktu z żywnością
- jestem sztywny i stabilny - nie uginam się pod wpływem nałożonego posiłku
- nie nasiąkam tłuszczem, nie chłonę wilgoci (do 12 godzin)
- nałożone na mnie potrawy nie zmieniają ani smaku, ani zapachu
- nadaję się do serwowania i zimnych, i gorących posiłków
- można mnie używać do podgrzewania jedzenia w mikrofalówce
- jestem biodegradowalny – zniknę ze środowiska maksymalnie w 6 miesięcy, a w sprzyjających warunkach nawet w 2 miesiące
- posiadam certyfikat kompostowalności – oznacza to, że możesz wyrzucić mnie na kompost lub do odpadów BIO; zamienię się w hummus wykorzystywany w ogrodnictwie
Dla kogo?
- dla osób świadomych zagrożenia płynącego z używania plastikowych naczyń
- dla tych, co chcą zachwycić klientów swoją proekologiczną postawą
- dla tych, którzy chcą zmieniać świat
Gdzie używać talerzy z trzciny cukrowej? Wszędzie! :)
- podczas firmowych eventów
- podczas biznesowych spotkań
- w restauracjach i barach szybkiej obsługi
- podczas grilla ze znajomymi
- na rodzinnej imprezie
- na dziecięcym przyjęciu